8. SIMULIRANA SJEDNICA HRVATSKOGA SABORA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Antonela Jozić iz 4.b razreda predstavljala je školu na 8. simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora za učenike/ce srednjih škola

8. SIMULIRANA SJEDNICA HRVATSKOGA SABORA
ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je 8. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koja se je zbog epidemiološke situacije održala videokonferencijskim putem (ZOOM) 19. travnja 2021., ponedjeljak, s početkom u 12 sati.

Sjednicu je svečano otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Sudjelovao je 151 učenik iz 57 škola diljem Hrvatske u dvočlanim ili tročlanim timovima učenika kao zastupnici. U projektu su sudjelovali i učenici u svojstvu novinara.
Na dnevnom redu ovogodišnje simulirane sjednice bio je Zakon o zaštiti životinja kojeg su učenici razmatrali iznošenjem stajališta radnih tijela, raspravama u ime klubova zastupnika i pojedinačnim raspravama, iznošenjem, raspravom i glasovanjem o amandmanima, sve do odlučivanja o tekstu konačnog prijedloga zakona odnosno donošenja zakona. Učenici-zastupnici raspoređeni su bili u 33 kluba zastupnika koji su dobili imena po izvornim i zaštićenim pasminama domaćih životinja te divljim životinjama koje obitavaju na prostoru Hrvatske.
Našu Školu predstavila je Antonela Jozić, učenica 4. b razreda, smjer komercijalist koja je o pojedinim zakonskim odredbama govorila u pojedinačnoj raspravi kao zastupnica Kluba roda. Klub zastupnika Roda osim naše učenice djelovao je u sastavu 2 učenice iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i 3 učenice Ženske opća gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti Zagreb iz koje dolazi i predsjednica ovogodišnje Simulirane sjednice.

Simuliranu sjednicu možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=Ku0SDaZ43EU
Antonela govori na 4:10:45

Ivanka Jareb, mentorica

Dijelite ovu objavu:
Skip to content