Završna konferencija Interreg projekta u Varaždinu

U Varaždinu je 26. studenog 2018. održana završna konferencija EU projekta DUO PACk prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske u kojem je kao potporna institucija sudjelovala i naša škola.

Vodeći partner u projektu bila je Županijska komora Varaždin a bile su uključene i HGK Županijska komora Bjelovar te dvije regionalne komore iz Mađarske – Trgovinska i industrijska komora županije Zala i Trgovinska i industrijska komora županije Somogy. Projekt je trajao16 mjeseci s proračunom od 100.113,00 EUR. Cilj projekta bio je upoznati strukovno obrazovanje u obje zemlje. U sklopu projekta održane su brojne stručne radionice, okrugli stolovi i konferencije o strukovnom obrazovanju, primjerima dobre prakse i iskustvima projektnih partnera.
U sklopu završne konferencije potpisan je Sporazum o suradnji s Centrom za strukovno obrazovanje iz Kaposvara u Mađarskoj. Obje strane potpisnice će kontinuirano promicati strukovno obrazovanje kojim se stječu recentna znanja, vještine i kompetencije potrebne na tržištu rada s ciljem priznavanja kvalifikacija koje učenicima pružaju mogućnosti napretka i u daljnjem školovanju. Nastojat ćemo produbiti razumijevanja gospodarskih, instituacionalnih i kulturoloških izazova koji utječu na područje rada. Promicat ćemo institucionalnu razmjenu iskustava pozivanjem stručnog nastavnog osoblja i učenika u različitim nastavnim i izvannastavnim aktivnostim te profesionalnom razvoju. Pozivat ćemo nastavno osoblje na konferencije i stručne edukacije u područjima od interesa obiju institucija i raditi na novim prekograničnim i međunarodnim projektima. U ime Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar Sporazum je potpisala ravnateljica Nataša Vibiral a u ime Centra za strukovno obrazovanje direktorica Agota Csiba.

NV

Dijelite ovu objavu:
Skip to content