Završetak natječaja “Ja prevoditelj”

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige pod nazivom Književnost bez granica! bio je posvećen prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju. Time se željelo ukazati na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojem strana književnost hrvatskim čitateljima postaje dostupna za čitanje.

Afirmaciji književnog prevođenja pridružio se Dječji odjel Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar koji je organizirao natječaj pod nazivom “Ja prevoditelj” za učenike osnovnih i srednjih škola. U ovaj natječaj uključila se, među ostalima, i naša škola zahvaljujući angažmanu profesora Jurice Korade, koji je motivirao učenike Lanu Ivanu Krčmu iz 3. b i Lea Šafrana iz 2. b razreda da se okušaju u vještini prevođenja s hrvatskog na engleski jezik.

Nakon susreta s književnim prevoditeljicama svi sudionici natječaja bili su pozvani na Dječji odjel 17. studenoga 2023. kako bi na zajedničkom druženju primili prigodne darove za sudjelovanje. U razgovoru s knjižničarkom Snježanom Berak govorili su o svojim iskustvima sudjelovanja, metodama rada, teškoćama, ulozi njihovih mentora u realizaciji zadatka te primjedbama i prijedlozima za poboljšanje idućih natječaja. Razgovaralo se i o obliku natjecanja te pravednosti u procjeni najboljih uradaka. Nadamo se da će sugestije naših učenika doprinijeti još uspješnijoj realizaciji natječaja iduće godine.

U pratnji učenika bila je knjižničarka Tatjana Kreštan.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content