Vježbeničke tvrtke naše škole izlagale  na 21. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki u Zagrebu

Privatna gimnazija i ekonomska škola „Katarina Zrinsk“i iz Zagreba organizirala je 21. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki 3. svibnja 2023. godine.

Komercijalnu i trgovačku  školu Bjelovar su predstavljale četiri vježbeničke tvrtke, Cukoni d.o.o., Intimo d.o.o., Tehnomach d.o.o. i Vinsoraj d.o.o. koje su predstavljali po troje učenika iz 3. a i 3. b razreda uz mentore nastavnike Etelku Testijan Nemet, Sanju Papić i Zorana Atliju. Na sajmu su sudjelovale 33 vježbeničke tvrtke iz raznih krajeva naše zemlje, te dvije vježbeničke tvrtke iz Tuzle iz Bosne i Hercegovine i jedna  iz Republike Mađarske.

Nakon početka sajma među učenicima su zavladali veliko uzbuđenje, nervoza i lagana panika jer je trebalo brzo savladati protokol rada na sajmu, odrediti tko će prezentirati ponudu kupcu, tko će pisati račun, tko će s narudžbenicom u obilazak drugih tvrtki i u kupovinu, a tko i kada će nositi naloge za plaćanje našim kupcima u banku koja je poslovala za vrijeme sajma.

Već nakon pola sata sajamsko poslovanje zaplovilo je mirnijim vodama pa su i komentari “bolje da sam ostala u školi” zamijenjeni “sad je super, baš nam dobro ide”. Ostvareno je puno poslovnih kontakata, skupili smo zanimljive promidžbene materijale i nove ideje kako urediti štand, kako uspješno komunicirati i prezentirati svoju ponudu.

Hvala domaćinima na gostoprimstvu. Vidimo se na nekom drugom sajmu vježbeničkih tvrtki!

Članak pripremila:

Sanja Papić

Dijelite ovu objavu:
Skip to content