Vježba “Brzo i sigurno”

Danas 9. veljače 2023. održana je vježba evakuacije i spašavanja četiriju srednjih škola na Poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru. Prema Planu evakuacije i spašavanja Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Medicinske škole Bjelovar i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar održana je vježba “Brzo i sigurno”.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije svih škola, osposobljenosti radnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije. Na sastanku ravnatelja svih škola s voditeljima Službe civilne zaštite Bjelovar, Županijskog centra 112 i Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovar dogovoreno je da se vježba održi u veljači u prijepodnevnim satima.

Nakon iznenadnog događaja i pojave dima, odlučeno je da se izvrši evakuacija učenika. Svi učenici i zaposleni u zgradi na Poljani dr. F. Tuđmana 8-10 izašli su na vrijeme iz zgrade. Zaposlenici Ekonomske i birotehničke škole izvršili su gašenje požara. Nakon završetka vježbe, odlučeno je da se svi učenici i zaposleni mogu sigurno vratiti u zgradu. Vježba evakuacije uspješno je izvršena.

NV

Dijelite ovu objavu:
Skip to content