Učenička zadruga: Suradnja dvije škole na gradnji povišenih gredica

U četvrtak 4. svibnja 2023. u našem školskom vrtu bilo je veselo i radno. U goste su nam došli Sara, Mihael, Matija, Sandro i Žan, učenici 3. d razreda Tehničke škole Bjelovar, smjer građevinski tehničar. Zajedno s našim zadrugarima Anom, Anjom i Ivanom izradili su povišene gredice u našem školskom vrtu. Suradnja je ostvarena u okviru projekta „Panonski kitovi“ naše Učeničke zadruge „COOL-kolektiva“. Izradu povišenih gredica dogovorile su nastavnice Ivana Štiglić iz naše škole i Sanja Ljubić iz Tehničke škole.

Nakon što smo se svi međusobno upoznali krenulo se s poslom. Drvene okvire za povišene gredice smo  već ranije zaštitili lazurom za zaštitu drva. Prvo je trebalo pričvrstiti zaštitnu mrežicu protiv glodavaca na dno donjeg okvira. Da bismo dobili gredicu željene visine, slagali smo dva okvira jedan na drugi. Kako bismo zaštitili unutrašnjost drvenih okvira od vlage, obložili smo ih hidroizolacijskom čepastom folijom. To smo napravili sa svih 5 povišenih gredica. Na kraju smo povišene gredice napunili zemljom i posadili lavandu i smilje.

U zajedničkom radu, razgovoru, suradnji, učenju, smijehu i šalama vrlo brzo su naše povišene gredice dobile svoj konačan izgled. A tom našem dobrom raspoloženju pridonio je i lijep sunčan dan! Veselimo se i budućoj suradnji naših škola!

Ivana Štiglić

Dijelite ovu objavu:
Skip to content