Učenička zadruga Cool-kolektiva pozvana na državnu smotru

35. Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 1. lipnja u Bjelovaru kod Gradskog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika. Domaćin i organizator bila je V. osnovna škola Bjelovar, koja je bila sjajan domaćin. Govor dobrodošlice na otvorenju održala je ravnateljica Jasmina Vuković.

Na smotri je sudjelovalo 15 zadruga osnovnih i srednjih škola koje su predstavile najbolje ovogodišnje učeničke radove. Štandovi su bili estetski lijepo uređeni, izložbeni primjerci zanimljivi i kreativni. Za svaki rad bilo je potrebno puno truda, vještine i suradnje učenika i mentora.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je zahtjevan zadatak odabrati dvije najbolje. Elementi po kojima je Povjerenstvo dodjeljivalo bodove su:

  • pisano izvješće o radu učeničke zadruge (što se sve radilo, s kim se surađivalo, jesu li se članovi usavršavali, humanitarno djelovali i brinuli o okolišu, je li zadruga financijski pozitivno poslovala) –  izvješće su zajedno sastavile profesorice Spomenka  Bohaček, Jadranka Rosić i Ivana Štiglić
  • videoprikaz praktičnog rada predstavile su učenice Marija Palatinuš i Magdalena Tašić, a snimala je učenica Lana Ivana Krčma
  • ekološki pristup proizvodnji te element zavičajnosti
  • izgled cjenika, kataloga proizvoda, pisani prikaz praktičnog rada
  • estetski izgled štanda
  • sigurnost i uvježbanost usmenog izlaganja na štandu pred Povjerenstvom – naše zadrugarke Marija i Magdalena bile su sjajne!

Naši radovi rezultat su projekta „Panonski kitovi“ koji je Učenička zadruga „COOL-kolektiva” provodila ovu nastavnu godinu, a prepoznalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje nam je za taj projekt dodijelilo financijska sredstva. Na prijavu nas je potaknula pedagoginja Ornela Malogorski.

Nositeljica projekta je nastavnica Jadranka Rosić koja provodi projekt uz pomoć nastavnica Ivane Štiglić i Spomenke Bohaček, pedagoginje Ornele Malogorski, knjižničarke Tatjane Kreštan i ravnateljice Nataše Vibiral. Samo zajednički rad omogućio je ostvarenje svih ciljeva i odličan plasman na smotri. Uložili smo puno rada i zajednički surađivali, a trud se na kraju isplatio. Ostvarili smo maksimalan broj bodova (40/40), što nas vodi na Državnu smotru koja će se održati u rujnu u Karlovcu.

Naši vrijedni učenici zadrugari – bili ste odlični, hvala vam. Ponosni smo na vas!

                                                                                              Voditeljica Učeničke zadruge „COOL-kolektiva“                                                                                                        Jadranka Rosić

Dijelite ovu objavu:
Skip to content