U Tjednu cjeloživotnog učenja razgovarali o prevenciji nasilja

U okviru ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja 18. 4. 2023. održana je pripremna radionica za učenike volontere, buduće vršnjačke edukatore u području prevencije nasilja. U radionici su sudjelovali učenici prvih i drugih razreda.

Tijekom radionice analizirali smo očekivanja, prilike i mogućnosti te načine rada, podjelu uloga i aktivnosti te dogovorili rokove. Radionica je nastavak projekta #ToNijeLjubav u kojemu sudjeluje naša škola s organizacijom CESI, a čija je osnovna tema prevencija elektroničkog nasilja u vezama mladih kojom ćemo se prvenstveno i baviti.

Učenici su iskazali želju za izradom plakata, letaka, provedbom mini istraživanja u školi, podjelom letaka učenicima te održavanjem radionica s drugim učenicima iz drugih škola.

Slijedi aktivan rad u malim grupama tijekom iduća tri tjedna te ćemo sredinom svibnja krenuti u provedbu konkretnih aktivnosti kako bismo vršnjake educirali i potaknuli na promišljanje o ovim važnim temama. Voditeljica ovog projekta i radionica je pedagoginja Ornela Malogorski.

OM

Dijelite ovu objavu:
Skip to content