To se ne događa nekom drugom

Edukativno predavanje za maturante o sigurnosti u prometu

Među maturantima je puno onih koji pohađaju autoškole ili su već vlasnici vozačkih dozvola, odnosno mladi vozači, kako ih karakterizira Zakon o sigurnosti prometa na cestama (vozači motornih vozila u dobi od 16 do 24 godine).
Edukativno predavanje “To se ne događa nekome drugome” održano je za učenike završnih razreda 3. svibnja 2022. godine, a održala ga je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Andrea Novotni.
Cilj ovog predavanja bio je podići svijest kod mlađe dobne skupine sudionika u prometu o važnosti poštivanja prometnih propisa i opasnostima koje mogu nastati uslijed ponašanja koje je u suprotnosti sa zakonskim odredbama ili općeprihvaćenim normama ponašanja. Imali su prilike čuti o stanju sigurnosti u prometu na cestama te su posebno istaknute okolnosti i uzroci prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači kao i prekršaji koje mladi vozači najčešće čine u prometu. Također je istaknuto da su upravo mladi najčešće jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu upravo zbog neiskustva, neopreza i lakomislenosti.

(Foto Nina Plažanin)

OM

Dijelite ovu objavu:
Skip to content