Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na promociju cjeloživotnog učenja te organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja. Ove godine tjedan cjeloživotnog učenja održava se od 17. do 23. travnja 2023. Kao i svake godine, u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja uključila se i naša škola organizirajući predavanje E-usluge za digitalne građane za nastavnike. Predavanje je održala prof. savjetnica Emina Grmić iz Tehnička škole Bjelovar.

Predavanje je bilo posvećeno e-uslugama koje nudi portal e-Građani, koje su informacije dostupne bez prijave, a za koje usluge su potrebne vjerodajnice različitih razina sigurnosti i kako se one mogu pribaviti, kako aktivirati e-Osobnu, mobile ID osobnu te digitalno potpisati dokumene i druge zanimljive i korisne teme.

NV

Dijelite ovu objavu:
Skip to content