Sudjelovali smo na 5. Danima strukovnih nastavnika

Održani su 5. Dani strukovnih nastavnika

Ove godine od 15. do 18. lipnja 2021. godine u Šibeniku su održani jubilarni 5. Dani strukovnih nastavnika, najveći skup za nastavnike strukovnih predmeta u Republici Hrvatskoj. Dani strukovnih nastavnika dio su ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“.
Ovogodišnje izdanje Dana strukovnih nastavnika održano je pod strogim epidemiološkim mjerama te su organizirani u hibridnom modelu – dio uživo, dio online. Sudjelovalo je oko 300 nastavnika i nastavnica, tridesetak predavača i predavačica te je održano oko 40 predavanja i radionica. U četiri dana održavanja ovoga događanja nastavnici su imali prigodu slušati različita predavanja i pohađati radionice istaknutih nacionalnih stručnjaka i predavača koji su pokrili različite zajedničke teme kao i stručne teme unutar svakog strukovnoga obrazovnog sektora.
Događanje je bila i i prilika za povezivanje s drugim nastavnicima te razmjenu ideja i dobrih praksi.
Sudionici su bili podijeljeni u dvije skupine po sektorima na način da je prva skupina prisustvovala konferenciji 15. i 16. lipnja, a druga skupina 17. i 18. lipnja 2021. godine. Prva skupina je zatvaranje, a druga skupina otvaranje događanja pratila preko live stream-a na YouTube kanalu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja je i organizirala ovaj stručni skup.
5. Dane strukovnih nastavnika svečano je otvorio ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs.
Iz naše škole je sudjelovala profesorica Spomenka Bohaček koja je uz plenarna predavanja pratila sektorske radionice iz područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije te savjetničku radionicu na kojoj je bilo riječi o scenarijima poučavanja. Kao predavačica je sudjelovala pedagoginja Ornela Malogorski koja je u plenarnom dijelu govorila o suradnji obitelji i škole.
Ovaj događaj želi naglasiti važnost i ulogu strukovnih nastavnika te promovirati sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao jedan od ključnih razvojnih alata u stvaranju modernog i snažnog gospodarstva u Republici Hrvatskoj.
#dsn #danistrukovnihnastavnika

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content