Studijski posjet Socijalnoj zadruzi PRUŽIMO RUKE u Bjelovaru

Projekt „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ nastavljen studijskim posjetom Bjelovaru

U Hrvatskoj gospodarskoj komori 16. prosinca 2015. započeo je studijski posjet Bjelovaru i to sastankom radne skupine za izradu kurikuluma i užeg tima za provedbu projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola. Nakon sastanka uslijedio je obilazak Socijalne zadruge Pružimo ruke, našeg partnera na projektu.
Na sastanku radne skupine za izradu kurikuluma s elementima socijalnog/društvenog poduzetništva definirani su sadržaji za treći i četvrti razred usmjerenja komercijalist koji će biti implementirani u postojeći kurikulum. Voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma je pedagoginja Ornela Malogorski. Na ovom zahtjevnom poslu od velikog je značaja doprinos kolegica i kolega iz svih srednjih škola partnera te predstavnika socijalnih zadruga i Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu. Posebno smo sretni što smo okupili i vrhunske stručnjake koji nas vode i usmjeravaju u ovom procesu izrade te definitivnom oblikovanju i modernizaciji strukovnog kurikuluma. U dijelu koji se bavi temama i sadržajima društvenog poduzetništva pomažu nam stučnjaci za to područje Sanja Ostroški i Teo Petričević (CEDRA Čakovec) te savjetnica za izradu kurikuluma mr.sc. Majda Fajdetić.
Nakon sastanka posjetili smo Socijalnu zadrugu Pružimo ruke u kojoj nas je dočekala upraviteljica zadruge Đurđa Adlešič i upoznala sa samim osnivanjem zadruge 2012. godine, načinom i principima funkcioniranja, članovima zadruge, proizvodima, plasmanom proizvoda, edukacijama i priznanjima koja je zadruga do sada dobila i projektima u kojima sudjeluje. O radu u zadruzi govorila je i gospođa Ana Urbanek, a sam rad i izradu proizvoda od komušine demonstrirale su vrijedne žene koje su pokazale da zaista imaju zlatne ruke. Ideja za naš projekt potekla je upravo zahvaljujući zadruzi Pružimo ruke jer se radi o zaista vrijednom primjeru socijalnog/društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.
Studijski posjet okupio je pored nositelja i partnere u projektu: Srednju školu „Ivan Seljanac“ Križevci, Srednju školu Koprivnica, Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec, Socijalnu zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, Socijalno poduzeće Hedona iz Križevaca, Socijalnu zadrugu Humana Nova iz Čakovca te Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu.
U okviru studijskog posjeta Bjelovaru naši gosti imali su priliku bolje upoznati naš grad, a sve zahvaljujući zanimljivoj prezentaciji profesora geografije Darija Malogorskog.
Do idućeg studijskog posjeta Socijalnom poduzeću Hedona u Križevcima 13. siječnja 2016. članovi radne skupine za izradu kurikuluma vrijedno će raditi na izradi kurikuluma kako bi u siječnju završili pripremu većine dokumenata.

Ornela Malogorski, prof.
voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma

Dijelite ovu objavu:
Skip to content