Stručni skup školskih knjižničara u našoj knjižnici

U našoj školskoj knjižnici 12. prosinca 2023. održan je 2. županijski stručni skup školskih knjižničara Bjelovarsko-bilogorske županije, čiji smo bili domaćin. Na početku skupa dobrodošlicu svim gostima izrazila je ravnateljica Nataša Vibiral i poželjela ugodan boravak i rad u našoj knjižnici.

Na skupu se govorilo o aktualnim knjižničarskim temama: novom Standardu za školske knjižnice koji je izašao u lipnju ove godine i o kojemu u mnogo čemu ovisi rad svih školskih knjižnica u Hrvatskoj. Sukladno izlasku novog i osuvremenjenog Standarda knjižničari će sve propisano ugraditi u svoje nove Pravilnike o radu školske knjižnice. O objema ovim temama govorila je voditeljica Matične službe pri Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” Bjelovar, gospođa Neda Adamović. Na skupu je gostovao predstavnik tvrtke Point d.o.o. iz Varaždina, g. Danko Tkalec, čiji se program Metel.win koristi za knjižnično poslovanje. Gospodin Tkalec upoznao je knjižničare s novim tendencijama, aplikacijama i mogućnostima koje im stoje na raspolaganju.

O nastavnom satu u školskoj knjižnici i ulozi knjižničara govorila je Vivijana Krmpotić iz OŠ Veliko Trojstvo. Zorka Renić iz Medicinske škole Bjelovar i Alica Bačeković Pavelić iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar predstavile su svoj primjer dobre prakse, opisujući zajedničku edukativnu izložbu “Hrvatska književnost na esperantu”. Voditeljica ŽSV-a Mira Barberić iz ČOŠ J. A. Komenskog Daruvar skup je završila korisnim obavijestima, aktualnostima i informacijama.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content