PRVI KORACI NAKON MATURE

Srednjoškolci se u završnom razredu nađu pred velikom odlukom: hoću li studirati ili tražiti posao? Puno je pitanja koja postavljaju, a na dio tih pitanja svake godine nastojimo odgovoriti u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, odnosno CISOK-om.

Tijekom ožujka učenici završnih razreda saznali su više što i kako nakon srednje škole. O prvim koracima nakon mature s učenicima je razgovarala Lucija Večerić, viša stručna savjetnica za razvoj karijere i cjeloživotno obrazovanje bjelovarskog CISOK-a koji djeluje pri Zavodu za zapošljavanje. Učenici su saznali više tome kako riješiti zdravstveno osiguranje, kako i gdje tražiti posao, koja je uloga Zavoda za zapošljavanje i zašto se prijaviti u evidenciju Zavoda, kako steći dokvalifikacije, kako i gdje saznati svoja prava iz radnog odnosa, koje su to mjere aktivne politike, kako se predstaviti poslodavcu, kako napisati životopis…

Sve dobivene informacije su jako korisne učenicima završnih razreda, a mi im želimo da budu uspješni u ostvarenju svojih ciljeva.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content