Prvi KLAP KLAP

Dramska grupa Komercijalne i trgovačke škole i njihova voditeljica Nikolina Marinić i ove su godine sudjelovali u projektu Prvi KLAP KLAP u Domu kulture Bjelovar.

Projekt se održava već treću godinu zaredom pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara i u suradnji s Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar i bjelovarskim osnovnim školama, a začetnici su projekta Teatar To Go i njegov voditelj Goran Smoljanović. Cilj je projekta učenike prvih razreda osnovnih škola uključiti u kazališne aktivnosti i poučiti ih kako biti dobra kazališna publika.

Kazališni program koji je osmišljen za prvašiće sastoji se od tri dijela:

Prvi su dio osmislile dramske pedagoginje Suzana Turković i Nikolina Marinić, a radi se o kratkoj predstavi Kazališni bonton osmišljenoj i prikazanoj u obliku prilagođenog forum teatra u kojem se učenici prvih razreda upoznaju s pravilima lijepoga ponašanja u kazalištu. Učenike se tijekom ove kratke predstave potiče da aktivno sudjeluju u uočavanju poželjnog i lijepog ponašanja u kazalištu. U ovom dijelu programa sudjeluju članovi dramske grupe naše škole.

U drugom dijelu učenici prvih razreda gledali su predstavu Majstori u izvedbi Gorana Smoljanovića i Ivana Pokupića iz Teatra To Go. Nakon predstave dramske su pedagoginje vodile razgovor s glumcima i učenicima. 

Ove godine Prvi KLAP KLAP održan je 16. i 17. studenoga 2023. u Domu kulture Bjelovar. Drago nam je da smo već treću godinu dio ovog zanimljivog i važnog projekta. Zadovoljstvo nam je što možemo biti dio umjetničkog obrazovanja učenika koji su tek krenuli u školu. 

https://www.mojportal.hr/kultura/klap-klap-u-bjelovaru-prvasici-kroz-predstavu-i-razgovor-s-glumcima-uce-o-kazalistu-i-bontonu/

Dijelite ovu objavu:
Skip to content