Prvi karijerni koraci

Učenici završnih razreda tijekom prvog polugodišta imaju prilike sudjelovati u radionicama Zavoda za zapošljavanje i CISOK-a Bjelovar što je dio školskog programa karijernog savjetovanja.

Radionice su dio projekta Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva turizma,  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  te  partnera, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca.

U siječnju će učenici imati priliku sudjelovati na Danima poslova u turizmu, ali prije toga prolaze pripremne radionice kako bi bili spremniji i sigurniji u izravnom kontaktu s potencijalnim poslodavcima i kako bi bili dodatno osnaženi i motivirani za sezonsko zapošljavanje.

Sve radionice održale su djelatnice CISOK-a Bjelovar.

Cilj prve radionice pod nazivom Moji prvi karijerni koraci je usvajanje ključnih informacija o izlasku na tržište rada te upoznavanje s mogućnostima razvoja karijere kroz rad u sezoni.

Druga radionica pod nazivom Postani sezonac na jedan dan upoznaje učenike s različitim mogućnostima rada u sezoni te njegovim prednostima, izazovima i mogućnostima.


Treća radionica, koja tek slijedi, nosi naziv Ostavi i ti svoj utisak pri traženju posla te će omogućiti pripremu učenika za traženje posla.

Kroz ove radionice učenici su dobili puno korisnih savjeta te vjerujemo da će im stečena znanja i vještine te izgrađeniji stavovi olakšati prve kontakte s poslodavcima.

Ornela Malogorski, prof.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content