PROJEKT GRAĐANIN – Županijska smotra projekata iz Građanskoga odgoja i obrazovanja

Iako se već niz godina provodi u Hrvatskoj, ove je godine prvi puta u našoj županiji održana Smotra projekata iz Građanskoga odgoja i obrazovanja u kategoriji Projekt građanin. Smotra je održana 3. travnja 2023. godine u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar.

Hrabre i marljive učenice Gimnazije Bjelovar pod nazivom Lovci na umove (Stela Balenović, Ela Dolenac, Marijeta Nemec i Iva Pogledić) vođene mentoricom profesoricom Željkom Holjević bavile su se temom darovitih učenika, odnosno problemom nepostojanja centra izvrsnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Predstavile su rad pod nazivom “Razvij znanje, budi nadaren!”. Uz istraživanje dosadašnjih iskustava, stavova učenika, proučile su i prednosti i nedostatke kao i plan rješavanja problema te sve izložile kroz četiri područja: istraživanje i objašnjenja problema, istraživanje alternativnih politika za rješavanje problema, predlaganje javnih politika za rješavanje problema, plan akcije za rješavanje problema. Na kraju su se osvrnule na portfelj i dokumentacijsku mapu.

Povjerenstvo, odnosno suci procjenitelji iznijeli su puno pohvala na rad učenica te sugerirali kako mogu biti još bolje. Suci procjenitelji bile su Zdenka Brebrić, Ivanka Jareb i Ornela Malogorski.

Lovci na umove bjelovarske Gimnazije predloženi su za državnu smotru te se nadamo da će biti i pozvani. Čestitamo učenicama i mentorici te svima koji su pomogli da se ovo natjecanje po prvi puta održi u našoj županiji.

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content