PRIČAONICA O MENTALNOM ZDRAVLJU

Obilježili smo Svjetski dan mentalnog zdravlja. Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a pokrenula ga je 1992. godine Svjetska federacija za mentalno zdravlje (engl. World Federation for Mental Health – WFMH) u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (engl. World Health Organization – WHO). Cilj mu je potaknuti na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju i naglasiti važnost koju ima promicanje mentalnog zdravlja.

Učenici 3. a i 3. b razreda uključili su se u pričaonicu posvećenu mentalnom zdravlju. Nakon uvodne motivacije učenici su razgovarali o tome što je za njih mentalno zdravlje, koliko brinu o svom mentalnom zdravlju, jesu li sretni i što je za njih sreća, što vole i/ili ne vole na sebi, na što su više ili manje ponosni, što bi mijenjali, što ih veseli… Nakon toga ih je pedagoginja Ornela Malogorski upoznala s dobrobitima tehnika opuštanja kao što je mindfulness. Upoznali su neke konkretne vježbe usredotočenosti i svjesne pažnje te jačali vještinu fokusa i koncentracije i načine smanjivanja distrakcije.

U zadnjem dijelu uslijedilo je kreativno izražavanje te su učenici izradili poruke svojim vršnjacima o tome što mogu učiniti svaki dan kako bi se osjećali bolje te ih izložili u hodnicima škole.

Svjesni da briga o mentalnom zdravlju traje cijele godine dogovorili smo nove radionice i prilike da češće razgovaramo o ovim važnim temama.

Ove radionice dio su programa SHE škole i provode se u okviru školskog projekta Zdravlje je moj izbor koji vodi školska pedagoginja.

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content