“Pripreme za poslove budućnosti” – predavanje Visokog učilišta Algebra iz Zagreba

Danas 14. prosinca 2023. gospođa Ružica Krpan iz Visokog učilišta Algebra iz Zagreba održala je predavanje za učenike 4.a i 4.b razreda. Učenici su upoznati s tehnologijama i digitalnim alatima koji će oblikovati njihovu i našu budućnost i kako će se to odraziti na promjenu potražnje na tržištu rada.

Radionice su organizirane kako bi se učenici potaknuli na daljnje visokoškolsko obrazovanje kroz predstavljanje mogućnosti razvoja karijere u području digitalne ekonomije. Na temelju podataka portala MojPosao učenici su saznali koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koji nas studiji mogu adekvatno pripremiti za poslove budućnosti.

Tijekom zimskih praznika (tijekom prosinca) Visoko učilište Algebra provodi besplatne dvodnevne radionice (Radionica digitalnog marketinga / Radionica etičkog hakiranja / Radionica televizijske i video produkcije / Radionica crtanja za dizajn / Radionica digitalnog produkt dizajna / Radionica razvoja računalnih igara / Radionica izrade mobilnih aplikacija / Radionica 3D digitalnog kiparstva / Radionica 3D modeliranja ) za učenike srednjih škola, koja će im omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijere u budućnosti. Uspjeh dosadašnjih besplatnih škola održanih tijekom školskih praznika, na kojima je ukupno sudjelovalo više od 1800 učenika pokazuje da je učenicima srednjih škola korisno što ranije upoznavanje s ovim temama, kao nadopuna znanja koja su stekli tijekom srednje škole, tim više što će se mnogi od njih, vjerujemo, odlučiti za karijeru u području ekonomije i/ili inženjerstva.

NV

Dijelite ovu objavu:
Skip to content