Predstavili smo 13. Ljetopis naše škole

Svečana promocija 13. Ljetopisa kao završna manifestacija Mjeseca hrvatske knjige 2019.

U utorak 12. studenoga 2019. bilo je posebno svečano u školskoj knjižnici. Kao kruna ovogodišnjega Mjeseca hrvatske knjige uslijedilla je promocija 13. broja Ljetopisa Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, koji obuhvaća šk. god. 2018./2019. Ovoga puta publikaciju je predstavio profesor matematike u mirovini i dugogodišnji ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Vojislav Kranželić. U svojem pjesnički nadahnutom govoru opisao je našu publikaciju kao pokušaj zaustavljanja žrvnja vremena koje neumitno prolazi i odnosi sve, pa čak i sjećanja. Kazao je da smo uspjeli u toj misiji zaustavljanja vremena upravo knjigom, trajnim materijalnim dokumentom koji svjedoči o jednom vremenu. U ovom slučaju, školskoj godini u kojoj su zajedno proveli jednu dionicu svoga života učenici, nastavnici, ravnateljica i svi djelatnici škole. Posebno je istaknuo ljepotu naslovnice ovoga broja jer se na njoj nalazi srce, kao metafora za ljubav, a koja prožima cijelu publikaciju i on ju je zapazio u mnogim segmentima rada i života škole. Pohvalio je angažiranost svih djelatnika škole u radu na publikaciji. Doista su bile dirljive riječi pohvale profesora Kranželića koji je istaknuo opsežnost publikacije i zahtjevnost u oblikovanju. Zahvaljujemo mu na divnom osvrtu.
Još jednu lijepu prispodobu Ljetopisa kao nezaobilaznog dokumenta za prisjećanje na neko prošlo vrijeme u svom je govoru izrekao predsjednik Školskoga odbora, kolega Zoran Atlija. U svom obraćanju posebno je učenicima prvih razreda sugerirao da se uključe u njegovo oblikovanje. Ravnateljica Nataša Vibiral otkrila je svoju motivaciju za pokretanje Ljetopisa Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. Budući da Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar ima višegodišnju praksu izdavanja ljetopisa, smatrala je važnim da i naša škola pokrene izdavanje svoje publikacije o životu i radu škole. Govorila je o procesu nastanka Ljetopisa, savjesnom bilježenju svih važnih momenata tijekom školske godine, fotografiranju aktivnosti i ostalim bitnim etapama. Istaknula je i rad stručnih suradnica na Ljetopisu. Ove godine svoj osvrt na Ljetopis dali su i učenici te smo od Jana Šmida (4. b) čuli nešto o važnosti ove publikacije iz njihova kuta.
U umjetničkom dijelu programa nastupio je duo gitara – Marta Čuković i Borna Bertić, učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, pod vodstvom Siniše Pauške, profesora mentora.
Profesorica Sanela Baršić osmislila je konferansu i pripremila učenike naše škole koji su sudjelovali u programu, kao i profesorica Mirela Alebić, koja je pripremila učenice za glazbenu točku. Martin Ivanko iz 4. a govorio je pjesmu Gdje su mladi dani, Dragutina Tadijanovića. Učenice Lara Živković (2. a), Maja Mijić (1. b) i Matea Sedić (1. b) pripremile su pjesme iz zbirke Koka Kata, autorice Darinke Bojčić. Monolog iz djela Jesam li se zaljubila, autorice Sanje Pilić, govorila je Lea Hosni (3. b). Glazbenu točku izvele su učenice Samantha Matanović i Marijana Filić (1. b), otpjevavši skladbu Hallelujah na njemačkom jeziku. Program su vodile učenice Marina Pecek i Petra Vrabec (2. c), a njih je također pripremila profesorica Sanela Baršić.
Prostor čitaonice ukrasile su slike Gordane Petak, profesorice naše škole u mirovini koja nam je i ovoga puta ustupila svoje umjetničke radove. Program je koordinirala knjižničarka Tatjana Kreštan te pripremila izložbu likovnih radova kolegice Gordane Petak.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog posebnog događaja za našu školu te gostima koji su uveličali našu svečanost.

Fotografije: Ornela Malogorski, prof.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content