Predavanje Renate Hunjadi Brzović u okviru projekta BUDI SVOJ

Osmu godinu sudjelujemo u projektu BUDI SVOJ!

Danas, 17. veljače 2022. započeo je novi ciklus radionica i predavanja u okviru projekta BUDI SVOJ u 1. a razredu. Predavanje je održala Renata Hunjadi Brzović, psihologinja bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo.
Projekt „Budi svoj“ predstavlja preventivni program usmjeren je na sprečavanje razvoja svih vrsta ovisnosti među mladima. Osmislio ga je i kreirao tim stručnjaka Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti. Nakon radionica za učenike slijede radionice za roditelje.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života mladih kroz psihoedukaciju, osvještavanje i prepoznavanje vlastitih potreba te usvajanje zdravih i konstruktivnih stilova života bez sredstava ovisnosti i ovisničkog ponašanja. Projekt također ima i za cilj obuhvatiti roditelje, podsjetiti ih koliko je njihov model ponašanja i komunikacije važan u odgoju njihove djece te da je stabilan obiteljski odnos izrazito važan i moćan zaštitni mehanizam u sprečavanju razvoja ovisnosti, ponuditi im podršku u ulozi roditelja, koja je u današnje vrijeme izrazito izazovna i zahtjevna te ih potaknuti na razmišljanje i na promjenu, ojačati ih u postavljanju jasnih i zdravih granica u odgoju svog djeteta – što je izrazito važno za mentalno zdravlje svakog djeteta, mladog čovjeka i odraslog pojedinca.
Ovaj projekt naglašava važnost nekonzumiranja psihoaktivnih tvari u dobi mladenaštva, jer svaka akutna i dugoročna intoksikacija ima destruktivan utjecaj i posljedice na njihov rast i razvoj cijelog organizma, prvenstveno na mozak, a onda i na cijelo tijelo uz brojne bihevioralne i socijalne komplikacije ovisničkog ponašanja.
S obzirom da su ovisnička ponašanja u porastu, a mentalno zdravlje u velikoj mjeri narušeno ovakve radionice su dobrodošle.
Veselimo se nastavku tijekom ožujka,

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content