Posjet Zagrebačkom velesajmu – World Skills 2023.

Na stručnom posjetu na Zagrebačkom velesajmu, razrednica i profesor Cug su s tri učenice 2.c razreda, Emom, Laurom i Lorenom, promatrali tijek državnog natjecanja World Skills-a u disciplini prodajne vještine. Unatoč kišnom danu, paviljoni su bili prepuni događanja u 50 različitih disciplina namijenjenih srednjoškolcima i studentima. Učenici su promatrali natjecanja koja su se odvijala te su imali priliku isprobati strukovne vještine na štandovima.

Iako je prema hodogramu za treći dan natjecanja bio najavljen Modul 4, učenici su otkrili da je prodajni razgovor već odrađen. Umjesto toga, natjecatelji su radili na računalima u tišini, pod budnim okom ocjenjivača, u posebno ograđenom prostoru. Popunjavali su dokumentaciju vezanu za reklamaciju i komisijski zapisnik.

S obzirom na to da je trgovina jedna od najvažnijih gospodarskih djelatnosti koja zahtijeva praćenje suvremenih svjetskih trendova i prilagođavanje, prodavači koje obrazuje naša škola moraju biti u toku s tim trendovima. Kvalitetni prodavači su ključni za pretvaranje potencijalnih kupaca u stvarne kupce.

Cilj ovog stručnog posjeta bio je potaknuti vrijedne i marljive učenike da se motiviraju za sudjelovanje u natjecanjima u slijedećoj školskoj godini, najprije na školskoj razini, a zatim i na međužupanijskoj razini. Možda već iduće godine i sami uspiju doći do državne razine natjecanja World Skills, gdje će moći i sudjelovati i pratiti događanja s druge strane pulta.

                                                                                                                              Sonja Đuračić, mag.oec.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content