Posjet udruzi Vau Vau

Tijekom listopada učenička zadruga „COOL- kolektiva“ organizirala je  akciju za udrugu Vau Vau iz Predavca koja se brine za 60-ak napuštenih pasa. U organizaciji akcije sudjelovale su učenice 4.b razreda Mihaela, Marinela, Marija i Valentina uz pomoć nastavnica Ivane Štiglić i Spomenke Bohaček.  

I ovaj put su učenici naše škole pokazali da su empatični i da vole životinje. Puno njih je odvojilo koji cent ili euro od svog džeparca i doniralo ih za napuštene pse. Svojim prilozima pridružili su im se i nastavnici. Za prikupljena novčana sredstva kupili smo nekoliko vreća hrane. Uz njih kupili smo i suhe kosti i salame, poslastice kojima se svi jako vesele. U Predavcu nas je dočekala vesela i glasna ekipa „dvorištaraca“. I dalje su tu Zen, Aron, Bobs, Mali i Šilja. Vrlo brzo, nakon glasnog dočeka, uslijedilo je maženje i dijeljenje grickalica. Najupornija je bila Šilja kojoj  jednostavno Mihaela, Marinela i Valentina nisu mogle odoljeti. Obišli smo i ostale pse koji su nas pozdravljali svojim lavežom, ali su istovremeno pružali svoje njuškice i šapice kako bi ih pomazili. Neki su nam se i  „potpisali “ na hlače i trenirke, ali nije nam to smetalo. Sve je to bilo iskazivanje njihove sreće.

Osjećaj zadovoljstva, jer smo im malo uljepšali dan, bio je neprocjenjiv. Vjerujem da ćemo nastaviti sa ovom akcijom i sljedeće godine kako bi bar malo pomogli udruzi. Sve udruge koje brinu o napuštenim psima suočavaju se sa brojnim izazovima koji uključuju nedostatak sredstava za hranu, lijekove i održavanje samog prostora tako da im svaka pomoć dobro dođe. A uz materijalnu pomoć, puno im znači i moralna podrška.

Ivana Štiglić

Dijelite ovu objavu:
Skip to content