Plastičnim čepovima do skupih lijekova 2021.

I ove godine prikupljamo čepove za nabavu skupih lijekova!

I ove godine uključili smo se u provedbu projekta Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.
Cilj projekta ja da se od novca prikupljenog reciklažom sakupljenih čepova sufinancira nabava skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.
Sakupljamo sve vrste plastičnih čepova, od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača… samo plastične.
Sakupljene čepove možete donijeti u prostore naše škole (predvorje).
Akcija nije vremenski ograničena, traje cijelu godinu.
Pozivamo sve učenike, nastavnike i druge zainteresirane da se uključe u ovu akciju.
Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Na ovaj način pomažemo potrebitima, ali se učimo i razvrstavanju otpada, jer plastični čepovi ionako najčešće završe u smeću ili prirodi.
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.
Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove.

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content