Održane radionice u okviru projekta SLAGALICA

U sklopu školskog preventivnog projekta Slagalica, pedagoginja Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar Ornela Malogorski organizirala je radionice za učenike prvih razreda s ciljem jačanja zaštitnih faktora, slike o sebi i samopouzdanja te vježbanja životnih vještina i razvijanja ključnih kompetencija.

Cilj ovih radionica bio je stvaranje poticajnog okruženja za učenike prvih razreda kako bi razvijali svoje emocionalne i socijalne vještine. Pedagoginja je kroz interaktivne i edukativne aktivnosti poticala učenike na razmišljanje o vlastitoj vrijednosti, međusobnom poštovanju te važnosti suradnje, ali i na bolje međusobno upoznavanje i uvažavanje.

Jedna od ključnih tema radionica bila je jačanje pozitivne slike o sebi i razvijanje samopouzdanja. Učenici su kroz rasprave i kreativne zadatke imali priliku izražavati svoje osjećaje, mišljenja i ideje, što je doprinijelo razvoju njihove emocionalne inteligencije i boljoj povezanosti.

Dodatno, radionice su se fokusirale na vježbanje životnih vještina koje će učenicima  biti od koristi u svakodnevnom životu. Kroz simulacije, uloge i praktične primjere, učenici su stekli osnovna znanja o važnosti timskog rada, komunikacije i rješavanja problema kao i donošenju odluka o vlastitim ponašanjima i izborima. Analizirali su ljudske potrebe na osobnim iskustvima i primjerima.

Ove radionice koje se u našoj školi provode kontinuirano predstavljaju primjer dobre prakse u podršci psiho-socijalnom razvoju mladih, stvarajući temelje za njihov uspješniji put kroz srednjoškolsko obrazovanje.

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content