Održana završna konferencija projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”

U utorak 10. svibnja 2016. održana je završna konferencija projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“

U dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru održana je završna konferencija projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“. Na konferenciji su prisustvovali predstavnici nositelja i partnera, projektni tim, učenici, profesori, ravnatelji bjelovarskih škola, predstavnici udruga, zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel, prof., prodekanica Visoke tehničke škole Bjelovar mr. sc. Tatjana Badrov i ostali uvaženi gosti.
Pregled tijeka i rezultata projekta iznijela je voditeljica projekta Nataša Vibiral. Jednogodišnju provedbu projekta i gotovo toliko vremena provedenih u njegovoj pripremi opisala je rečenicom Johna A. Shedda „Brod je siguran u luci, ali to nije razlog njegovog postojanja“, kojom je željela istaknuti kako je Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar radije zaplovila zahtjevnim morem EU fondova i prihvatila rizik kako bi ostvarila željene ciljeve nego ostala u sigurnosti „luke“. Svoja iskustva prisutnima je predočila uz brojne fotografije tijeka projekta i osoba uključenih u njega. Istaknula je svoje zadovoljstvo suradnjom s partnerima te mnogobrojnim dobrim i pozitivnim ishodima među kojima su oblikovani kurikulum za zanimanje komercijalist koji uključuje sadržaje iz društvenog poduzetništva, priručnik za nastavnike, obrazovni videomaterijali, aplikacija za izradu poslovnog plana, a prije svega stručno usavršavanje u području društvenog poduzetništva svih uključenih u projekt. Svoja iskustva u projektu iznijeli su i predstavnici partnera Gordana Juran Ratković, Ksenija Ostriž, Đurđa Adlešič, Marko Kolaković, Sandra Varga i Tatjana Frančić Mikulić.
Budući da su učenici Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci, Srednje škole Koprivnica, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec te naše škole izrađivali poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva, na konferenciji su predstavnici timova održali trominutne prezentacije o svojim poduzetničkim idejama koje su osmislili. Povjerenstvo za ocjenjivanje učeničkih prezentacija ocijenilo je uspješnost timova, a priznanja je predstavnicima uručio profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Marko Kolaković.
Nastavne materijale koji su nastali u ovom projektu predstavila je voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma društvenog poduzetništva Ornela Malogorski. Istaknula je da je u pripremi i izradi svih materijala od iznimnog značenja bila uloga savjetnika za društveno poduzetništvo – Sanje Ostroški i Teodora Petričevića iz CEDRE Čakovec, savjetnice za izradu kurikuluma Majde Fajdetić, kao i angažman svih partnera te nastavnika Komercijalne i trgovačke škole uključenih u oblikovanje obrazovnih videomaterijala.
Na samom kraju predstavljena je aplikacija za izradu poslovnih planova koju je pojasnila Sanja Papić, suradnica za financije i javnu nabavu u projektu, koja je uz računalne stručnjake Visoke tehničke škole sudjelovala u izradi ove aplikacije svojim kompetencijama iz područja ekonomije. Aplikacija je prilagođena učenicima kako bi im se olakšalo planiranje i osmišljavanje poduzetničkih ideja, a svi zainteresirani moći će je preuzeti s mrežnih stranica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.
Konferencija je završila druženjem sudionika uz zakusku i osvježenje.

Prilog o projektu
NAPOMENA: Prilog o projektu počinje od 19.40 min

Dijelite ovu objavu:
Skip to content