Održana uvodna konferencija o projektu Socijalno poduzetništvo

U srijedu 1. srpnja 2015. održana je uvodna konferencija o projektu “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar organizirala je uvodnu konferenciju u dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru na kojoj je informirala javnost o projektu EU “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”.Sredstva za ovaj projekt osigurana su u Europskom socijalnom fondu s ciljem razvoja ljudskih potencijala u području obrazovanja, vještina i cjeloživotnog učenja. Cilj projekta je modernizirati postojeći strukovni kurikulum za zanimanje komercijalist sa naglaskom na socijalno i društveno poduzetništvo, uvođenjem suvremenih i inovativnih procesa, sadržaja, metoda i aktivnosti s ciljem stjecanja relevantnih kompetencija učenika srednjih strukovnih škola i povećanja njihove zapošljivosti. Na konferenciji su predstavljeni partneri:
Ekonomska i trgovačka škola Čakovec
Srednja škola Koprivnica
Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
Socijalna zadruga “Pružimo ruke” iz Bjelovara i
Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca
Hedona d.o.o. iz Križevaca
Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu.
U uvodnom dijelu prisutnima se obratila predstavnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, pomoćnica ministra Viktorija Rončević koja je govorila o socijalnom poduzetništvu kao novom području koje se tek razvija u RH. Pohvalila je ovu inicijativu Komercijalne i trgovačke škole s nadom da će ovakvi projekti doprinijeti boljitku cijele zajednice. Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nazočio je načelnik sektora za potporu sustava Europske unije Darko Tot, govoreći o dobroj praksi bjelovarskih škola koje nastavljaju s implementacijom EU projekata, a pogotovo ukoliko projekti rezultiraju novim i osuvremenjenim kurikulumima. Pozvao je profesore da sudjeluju u aktualnoj kurikularnoj reformi kako bi ona polučila što bolje rezultate. Na kraju je o samom projektu prisutne upoznala njegova voditeljica, ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole, Nataša Vibiral. Predstavnici partnera također su predstavili svoj rad i rekli nešto više o primjerima socijalnog poduzetništva koje sami provode i ostvaruju dobre poslovne rezultate. Konferenciji su prisustvovali brojni zaposlenici naše škole, ravnatelji bjelovarskih srednjih škola, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, predstavnici udruga i drugi uvaženi gosti.

Sadržaj ovog emitiranog materijala isključiva je odgovornost Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content