Odobren naš prvi Erasmus+ projekt “3C on practice in Italy”

Projekt ima naziv Izazovi komercijalista iz Hrvatske na praksi iz Italije ili na engleskom Challenges of commercijalists from Croatia on practice in Italy (3C on practice in Italy).

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je na ovogodišnjem natječaju za projekte financirane u sklopu programa Erasmus+ iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Ključna aktivnost 1 financijsku potporu za ukupno 55 projekta mobilnosti.Ukupno je zaprimljeno 103 projektne prijave. Prvi puta prijavila se i Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar. Odobreno nam je 44.876,00 € (oko 320.000,00 KN).
Za sve sudionike, one koji imaju iskustva i oni koji su prvi puta korisnici programa, organizirana je dvodnevna prezentacija sa svim važnim informacijama i uputama koje su nužne za kvalitetnu provedbu projekata. Na prezentaciji su sudjelovali prof. Mario Šavorić i ravnateljica Nataša Vibiral koji su zajedno izradili prijavu za natječaj. Sve nazočne je pozdravila Branka Radonić Choudhury, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije i istaknula da se kvaliteta prijava kontinuirano povećava, jer je u 2019. od 103 zaprimljene prijave čak 99 bilo iznad bodovnog praga, odnosno 96 posto, što je povećanje od 24 posto u odnosu na prošlogodišnji natječaj.

Predstavljene su i mogućnosti primjene Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u međunarodnim mobilnostima učenika.

Projekt naše škole počinje 1.12. s izborom učenika, njihovom pripremom za trotjedni boravak u Milanu na praksi u talijanskim poduzećima. Učenici (15 učenika trećih razreda zanimanja komercijalist) će na praksu ići u travnju 2020. u pratnji dva nastavnika. Uz upoznavanje međunarodnog poslovanja i usavršavanja jezičnih kompetencija učenici će vikendom imati organizirane aktivnosti za upoznavanje Milana i Italije.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content