Noć knjige u školskoj knjižnici

U knjižnici održan program “Danas vam čitaju… ravnatelji!”

U povodu državne manifestacije Noć knjige u školskoj knjižnici 21. travnja 2023. okupili su se na zajedničkom programu učenici, profesori i ravnatelji triju srednjih škola: Medicinske, Turističko-ugostiteljske i prehrambene te Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. “Sanjaju li roboti električne knjige?” tema je ovogodišnje manifestacije Noć knjige i propitkuje se fenomen umjetne inteligencije koja polako, ali sigurno unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva.

Svaki ravnatelj odabrao je književne tekstove i autore prema vlastitim afinitetima i ukusu i čitao naglas, a publika je vrlo pažljivo slušala. Obrazlagali su svoje odabire i preporučivali učenicima i kolegama autore koji su ih posebno oduševili. Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović odabrala je poeziju i pročitala nekoliko pjesama Miroslava Antića. Nešto duže zadržala se na klasicima hrvatske književnosti i pročitala svoj izbor iz poezije Dobriše Cesarića i Tina Ujevića. Ravnatelj TUPŠ-a Dalibor Vukalović odlučio se za “Vodič kroz galaksiju za autostopere” Douglasa Adamsa. Naša ravnateljica Nataša Vibiral učenicima je čitala poeziju iz zbirke “Ponornice” suvremenog hrvatskog pjesnika, stilističara i kritičara Krešimira Bagića i ulomak iz djela “U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo” književnika Krešimira Pintarića. Zajedničko druženje zaključeno je porukom ravnatelja da su dobrobiti čitanja nesagledive i kako se nadaju da će bar nekoga zainteresirati da pročita neke od predloženih autora i književnih djela.

Iz naše škole u publici su bili učenici 3. b u pratnji razrednice Ivane Štiglić, koji su doista sa zanimanjem pratili program.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content