Međužupanijsko stručno vijeće za nastavnike njemačkog jezika

U našoj je školi 22. studenoga 2023. održan 1. sastanak Međužupanijskog stručnog vijeća za nastavnike njemačkog jezika u srednjim školama Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije u ovoj školskoj godini. Budući da je škola nakon skoro dva desetljeća opet domaćin radionica na kojima će se usavršavati profesori njemačkoga iz ove dvije županije, prigodnu uvodnu riječ imala je ravnateljica Nataša Vibiral koja je izrazila zadovoljstvo zbog odvijanja ovoga događaja u našoj školi te poželjela dobrodošlicu kolegicama i kolegama koji su se odazvali u velikom broju. Voditeljica vijeća prof. mentorica Mirela Alebić okupila je članove vijeća te odabrala i ugostila voditeljice radionica, prof. savjetnicu Nadu Bratanić iz XVIII. gimnazije u Zagrebu i prof. Ivanu Horvatinčić Ajayi, stručnjakinju s dugogodišnjim iskustvom u podučavanju njemačkog i obučavanja nastavnika njemačkog jezika. Profesori su intenzivno sudjelovali u radionicama na slijedeće teme:

1) N. Bratanić: „Erfrischungscocktail“ für den Deutschunterricht; Anregungen zum handlungsorietierten Unterricht

2) I. H. Ajayi: Einer für alle – alle für einen! – Warum kooperatives Lernen lernfördernd ist?; Kooperative Lernmethoden.

Nakon radionica, voditeljica Alebić upoznala je članove vijeća s planom i programom za ovu školsku godinu, dakle s temama i terminima idućih sastanaka, a pod točkom Pitanja i prijedlozi osvrnula se na nedavno održanu trodnevnu konferenciju KDV-a (Hrvatsko društvo učitelja i nastavnika njemačkog jezika) u Osijeku. Profesori su izrazili zadovoljstvo održanim radionicama sa kojih su ponijeli puno ideja za svoju nastavu.

Voditeljica MŽSV

Mirela Alebić, prof. mentor

Dijelite ovu objavu:
Skip to content