Kreativno recikliranje

 

Možda mislite da Kreativnost u poslovanju i Ekologija i održivi razvoj osim što su izborni predmeti u prvom razredu za zanimanje prodavač nemaju ništa drugo zajedničko, varate se. Mi smo na timskoj nastavi učenika 1. c razreda u ponedjeljak 27. 11. 2023. dokazale upravo suprotno. 

Povezali smo tehnike kreativnog razmišljanja (nedovršena priča i metoda asocijacije) i recikliranje papira. Kad u ruku uzmete kartonski tuljac iz wc papira prva asocijacija je da će te ga baciti u koš za smeće. Ako pak taj kartonski tuljac promatrate kao dio jedne priče koja može imati više raznih završetaka onda bi kartonski tuljac mogao završiti u plavom kontejneru gdje odlažemo otpadni papir namijenjen recikliranju ili bi mogao ponovnom uporabom uz našu kreativnost i asocijacije na zimu, blagdane i okićene jelke postati pahuljica! 

Podijeljeni u 5 grupa inspiraciju za izradu pahuljica od kartonskih tuljaca tražili su na internetu a zatim su uz pomoć škarica i tekućeg ljepila strpljivo oblikovali pahuljice. Uz pomoć naše teta Vere uskoro je 15 pahuljica našlo mjesto na okićenoj jelki u našem predvorju. Možda recikliranjem 70-tak tuljaca nismo spasili cijelo stablo, ali smo pokazali da naša kreativnost može biti održiva. 

Sanja Papić i Natalija Konir Ladović 

Dijelite ovu objavu:
Skip to content