Nagradni izlet u Pleternicu

U četvrtak 4. svibnja 2023. osam učenika naše škole te još 80-ak učenika iz županije uputilo se na jednodnevni izlet u Pleternicu. Ovim putovanjem Bjelovarsko-bilogorska županija, ujedno i osnivač škole, nagradila je sve učenike koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima. Učenike je na izlet ispratio župan Marko Marušić koji je tom prilikom obećao da će nagradni izleti postati tradicija.

Naši učenici svakako su zaslužili ovaj izlet kao pohvalu za uloženi trud i uspjeh na županijskim natjecanjima iz engleskog jezika te na smotri LiDraNo na kojem je dramska skupina škole bila najuspješnija.

U Pleternici su učenici posjetili interpretacijski centar Terra Panonica, posvećen drevnim i sadašnjim vrstama biljaka i životinja te kroz edukativni animirani video i aktivnosti proširene stvarnosti naučili nešto više o području koje je nekad bilo prekriveno Panonskim morem.

Potom su posjetili Muzej bećarca u kojem je ovaj biser nematerijalne kulturne baštine predstavljen u punom sjaju. Učenici su s velikim oduševljenjem i interesom obilazili izložbu interaktivnog tipa, upoznajući svakodnevni život, narodne nošnje i običaje te puno, pravo značenje bećarca, koji prožima sve sfere života. S obzirom na to da su se učenici i sami okušali u pjevanju bećarca, mogu reći da je promjena okoline i iskazana pohvala učenicima i više nego dobrodošla.

Zahvaljujemo i portalu klikni.hr na ustupljenim fotografijama

Božica Božoki, mag. educ. philol. angl. et mag. paed.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content