Nakon dugo vremena svi zajedno smo otputovali na izlet u Zagreb. Cijelo putovanje 1. travnja 2022. godine obilježilo je veselje, smijeh i radost.

Prvo smo pogledali predstavu u Teatru Exit „Kako misliš mene nema“ u kojoj briljiraju sjajni Filip Juričić i Amar Bukvić, utjelovljujući pregršt likova. S jedne strane humor i smijeh, a s druge neka tamnija polja ljudske egzistencije. Priča je to o dva prijatelja koji sanjaju otići zajedno na more, njihovoj besparici kao metafori siromaštva hrvatskog društva, onog moralnog i materijalnog. Priča je to o optimizmu, snovima o boljem sutra u kojem nema crnila, o borbi za preživljavanje koja nas tjera da se nebrojeno mnogo puta prilagodimo, pognemo glavu, prihvatimo i pomirimo se. Pa čak uspijemo i biti sretni. Ono što je impresivno u predstavi je upravo višeslojnost likova, stalne promjene glasova, naglasaka, držanja, hodanja i stajanja, stalni sukobi između okoline i glavnih junaka, stalni sukobi u njima samima. Sve to zahtijeva iznimnu glumačke snage što su Filip i Amar i dokazali. I naravno da je i publika bila sjajna! A mi smo ih nagradili velikim pljeskom!
Nakon toga je uslijedila šetnja do Trga bana Jelačića, slobodno vrijeme za obilazak centra Zagreba te odlazak u ZOO vrt Zagreb. Povoljno vrijeme, boravak na svježem zraku, druženje, istraživanje životinjskog svijeta… sve je prošlo vrlo brzo te smo se, dobro raspoloženi, vratili kući. Sa željom da ponovimo…

OM

Dijelite ovu objavu:
Skip to content