Financijska pismenost mladih – Budi Fin

Financijska pismenost srednjoškolaca

Učenici 3.a i 3.b razreda sudjelovali su 26.05.2021. godine u dvosatnoj online edukativnoj radionici financijska pismenost mladih u okviru projekta Budi Fin. Program edukacija Budi Fin provode doc.dr.sc. Andrea Lučić i doc.dr.sc. Dajana Barbić, Ekonomski fakultet Zagreb uz pokroviteljstvo Raiffeisen mirovinskih fondova.
Razna istraživanja u našoj zemlji pokazala su nisku razinu financijske pismonosti srednjoškolaca. Jedan od razloga je možda i taj što većina mladih nije imala priliku sudjelovati u formalnom obliku financijskog obrazovanja, zbog čega često imaju niske razine samopouzdanja u odnosu prema novcu.
Ovaj program namjenjen je mladima od 16 do 25 godina te nudi sustavni pristup upoznavanju svojih navika u trošenju i planiranju, razlikovanju želja od potreba, kako štedjeti, upoznavanju raznih financijskih proizvoda koje nam se nude na financijskom tržištu
Naša škola je ispitivanjem učenika kroz projekt „Pokreni promjenu“ prepoznala potrebu za dodatnim edukacijama s ciljem osnaživanja njihove financijske pismenosti posebno u onim temama koje se ne obrađuju u okviru općeobrazovnih i stručnih predmeta a tiču se osobnih financija. Prihvatili smo nekoliko ponuda organizatora raznih besplatnih radionica u koje ćemo uključiti naše učenike do kraja nastavne godine.
Više o programu Budi Fin na https://budifin.hr/

Pripremila:
Sanja Papić

Dijelite ovu objavu:
Skip to content