Europski dan jezika u 2. b razredu

Učenici 2. b razreda su obilježili Europski dan jezika na satovima stranih jezika uz vodstvo profesorice njemačkog jezik Valentine Herčeki profesora engleskog jezika Jurice Korade. Izradili su dvojezične plakate sa zanimljivim frazemima. Svaki plakat prikazuje načine na koje se ista misao u različitim jezicima može prikazati te su učenici vrlo kreativno ilustrirali svaki frazem kako bi bio lakše shvatljiv.

Prisjetili smo se kako Europski dan jezika obilježavamo da bismo se upoznali s bogatstvom jezika u svijetu i kako bismo podigli svijest o vrijednosti učenja stranih jezika. Obilježava se svake godine na dan 26. rujna te se podsjeća da se ne zaboravili važnost jezika i važnost rušenja jezičnih barijera.

Razgovarali smo o jeziku kao  sastavnom dijelu naše svakodnevice, našeg života, naše komunikacije. Gdje god se nalazili, jezikom oblikujemo i izražavamo svoja razmišljanja, osjećaje, želje, misli i ideje cijelom svijetu i svima koji nas okružuju.
Istaknuli smo da su u današnjem globaliziranom svijetu, na cijeni oni koji umiju jasno komunicirati s govornicima drugoga jezika. Danas više ni radna mjesta ni edukacijske mogućnosti nisu sputani geografskim ograničenjima, stoga nitko od nas ne može funkcionirati izolirano.

Jurica Korade i Valentina Herčeki

Dijelite ovu objavu:
Skip to content