Erasmus akreditacija dodijeljena našoj školi

Našoj školi dodijeljena je Erasmus akreditacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Tako smo se našli u dobrom društvu 12 škola iz Hrvatske i jedini iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Hvala svima koji su dali svoj doprinos za ovo vrijedno postignuće! Vjerujemo da će i druge škole uspjeti u svom nastojanju da ostvare pravo na akreditaciju.

Važno je istaknuti kako jednom dobivena akreditacija traje tijekom cijelog sedmogodišnjeg programskog razdoblja (od 2021. – 2027.).

Erasmus akreditacija organizacijama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, odgoja i općeg obrazovanja te obrazovanja odraslih omogućuje da se uključe u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je prijavitelj izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije. “Vlasnici” Erasmus akreditacije imaju pojednostavljen pristup mogućnostima financiranja. Dobivanje Erasmus akreditacije ima i brojne druge prednosti, poput, primjerice stabilnog izvora financiranja za cijelo vrijeme trajanja Programa, pojednostavljene procedure prijave na Erasmus+ pozive.
Inače, zahtjevi za Erasmus akreditaciju se podnose Agenciji za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU). Glavni dio u postupku podnošenja zahtjeva je izrada Erasmus plana. Naš je zadovoljio visoke kriterije i ponosi smo zbog toga.

Više o akreditacijama pročitajte u brošuri ERASMUS-akreditacija-brosura.pdf

Odluka je objavljena 19. 1. 2022. godine na stranici https://ampeu.hr/novosti/odluka-o-dodjeli-erasmus-akreditacija-u-strukovnom-obrazovanju-i-osposobljavanju

https://ampeu.hr/files/Odluka_akreditacije_VET_2022_PDF.pdf
https://ampeu.hr/files/Prilog_Odluci_Erasmus_akreditacije_VET_2022_PDF.pdf

OM

Dijelite ovu objavu:
Skip to content