Edukativne radionice za WorldSkills Croatia 2023.

Danas 2. prosinca 2022. održane su edukativne radionice za učenike i nastavnike strukovnih predmeta koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu novog ciklusa natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023.

Cilj radionica je educirati učenike i nastavnike strukovnih predmeta o novom modelu WorldSkills Croatia natjecanja u svrhu poticanja interesa za sudjelovanjem u strukovnim natjecanjima.

Za učenike Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar i Medicinske škole Bjelovar radionice je održala Iva Vukotić, nastavnica strukovnih predmeta iz Gospodarske škole Varaždin.

Na radionicama je predstavljen ciklus strukovnih natjecanja od iskaza interesa, prijave, izlučnih natjecanja do državnog natjecanja.

Učenici su upućeni gdje se nalaze temeljni dokumenti za pripremu učenika (Pravila natjecanja, tehnički opis natjecateljske discipline, model zadatka, tablica ocjenjivanja, način ocjenjivanja i žalbeni proces).

Nastavnici su upoznati s ulogom sudionika natjecanja, prosudbenih povjerenstava, organizacijskim povjerenstvima i školama domaćinima te WSC SINAS sustavom te s primjerima dobre prakse u pripremi natjecanja.

Na radionicama je sudjelovalo 16 nastavnika i 30 učenika.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content