Deset godina umjetničkih izložbi u školskoj knjižnici

Pogledajte pregled autorskih izložbi u našoj školskoj knjižnici

AUTORSKE IZLOŽBE

U knjižnici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar u periodu 2010. – 2020. održane su brojne kulturne manifestacije, među kojima su autorske izložbe zavičajnih slikara, umjetnika našega kraja te prosvjetnih djelatnika koji se bave stvaralaštvom. U videozapisu pogledajte priču s različitih svečanosti u knjižnici, kojih se sada, u vrijeme drugačijega funkcioniranja javnih prostora (zbog koronavirusa) sa sjetom prisjećamo…
U školskoj knjižnici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar predstavili smo naše prosvjetne djelatnice, Gordanu Petak i Sanju Papić te Melitu Kraus iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Iz Daruvara je kolegica Mira Boroš, nastavnica Likovne kulture u mirovini, kao i pokojna Persida Žutinić-Larma, akad. slikarica i arhitektica. Iz Đurđevca je gostovala odgajateljica i umjetnica Andreja Živko. Od akademskih slikara koje smo predstavili ističemo Ivanu Barišić Tomšić iz Bjelovara, koja je gostovala već s dva ciklusa, Matu Gerecija, nastavnika Likovne kulture iz Garešnice i akad. grafičara i kulturnog djelatnika Krešimira Ivančeka. U društvu likovnjaka našla se i ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, kolegica Anica Šabarić koja je predstavila svoju kolekciju anđela, među kojiima su i radovi njezina supruga Zdravka ŠabarićaŽeljka Prsteca i mnogih drugih poznatih umjetnika.
Zahvaljujemo svima koji su odlučili svoje stvaralaštvo predstaviti u našoj knjižnici i na taj način sudjelovati u estetskom odgoju naših učenika!

S umjetničkim izložbama nastavit ćemo kada se opet stvore uvjeti za takvu vrstu javne i kulturne djelatnosti školske knjižnice.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content