Dan škole 14.3.2019.

Naša je škola danas, 14. ožujka, proslavila svoj Dan. Koliko samo sadržaja stane u četiri i pol sata!

Bogatiji nego ikad, Dan škole započeo je radionicama/predavanjima u 8.30 sati. Učenici su slušali o europskim projektima koje provodi Grad Bjelovar, a predstavila ih je njihova djelatnica Ivana Bekavac. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar približila nam je volontiranje, o čemu su nas detaljno upoznali predsjednik Udruge Tomislav Novosel i njegove suradnice Ivana Toncer i Monika Polančec te učenica Adriana Krog. Prof. Dario Malogorski pričao je o Grčkoj , a profesori Dario Elijaš i Zoran Atlija proveli su kviz „Tko zna, zna“. Gošća Margita Zlatić približila nam je temelje zdrave prehrane, a trofejna hrvatska prvakinja u streličarstvu Dubravka Kiđemet tu sportsku disciplinu. Prof. Ivan Bodiš ispričao je zanimljive podatke o snazi kvantnih računala, prof. Sonja Đuračić angažirala je učenike u prodaji ukrasa na štandu u holu škole, dok je prof. Ivana Orešković na kreativnoj radionici naučila učenike decoupage tehnici ukrašavanja. Još uvijek u istom terminu, jogu su učenici mogli vježbati s Mare Jurković, a prof. Jadranka Rosić podučila je učenike izradi energetskih pločica koje su također mogli i kušati i kupiti.

Nakon kratke pauze, učenici su u 9.30 pristupili drugom krugu radionica. U knjižnici je prof. Nina Plažanin pojasnila neke neobične psihičke poremećaje, proslavljeni Argonauti Tomislav Smrček Čonč i Ante Ćurić opisali su nam svoje pripreme i uspjehe u dolini Neretve, a gost Ivan Vinković ispričao je mnogima nepoznate detalje o mitološkim bićima Bilogore. O sigurnosti na internetu pričao nam je gost Antonio Valentić, a o nordijskom skijanju i paraolimpizmu naš sugrađanin Josip Zima. Radionicu Igre bez granica provela je prof. Daniela Ivanov Štimac

Nakon ovako mnogo tema učenici su kratko predahnuli, a zatim su se uputili na još dva zanimljiva događaja. Iznenađenje za kolege i kolegice profesore, kao i za učenike škole, priredili su profesori Sanela Baršić, Mirela Alebić, Ivan Gazda i Dario Elijaš koji su osmislili i iz tjedna u tjedan uvježbavali za nastup veći broj učenika iz 1.a, 1.b, 1.c, 2.b, 2.d, 3.b i 4.a. U skoro jednosatnom programu učenici su pjevali, recitirali, plesali, svirali i glumili te izmamili puno pljeska i oduševljenja.
U isto vrijeme u dvorani su održane sportske aktivnosti za čiju provedbu je zaslužna profesorica TZK Gordana Crnčić. Učenice 1.a, 2.d i 4.b igrale su odbojku, dok su dečki potezali uže.

Za odličan završetak cjelokupnog programa pobrinuli su se profesori i učenici 4.a,b i 3.a,b razreda koji su igrali košarku i nogomet. Ekipe profesora naše škole, u kojima su bili prof. Gordana Crnčić, prof. Zoran Atlija, prof. Silvestar Čamber, prof. Luka Miklić, prof. Ivan Gazda i prof. Dalibor Kopriva, svojim sudjelovanjem pojačali su i ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole prof. Vojislav Kranželić te prof. Matija Jasenko iz Medicinske škole. Zanimljivosti praćenja njihovog natjecanja pridonio je i učenik 3.d razreda Marko Djorić koji je bio voditelj komentator.

Svim gostima i profesorima predavačima najljepše se zahvaljujemo što su se odazvali i svojim predavanjima / radionicama / priredbama / sportskim aktivnostima obogatili naš dan.
Svim djelatnicima naše škole, od ravnateljice, pedagoginje, svih profesora, do tajnice, spremačica i domara, zahvaljujemo za svaku uloženu aktivnost u realizaciju današnjega dana.

Mirela Alebić, prof.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content