Dan profesionalnog usmjeravanja 2023.

U organizaciji Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ovogodišnji Dan profesionalnog informiranja, odnosno predstavljanje srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije učenicima osmih razreda održano je u Velikom Grđevcu 5. svibnja 2023. Drugo ovogodišnje predstavljanje srednjih škola održano je u Kulturnom centru Mato Lovrak. U ovoj oazi prirode, mira, kulture, edukacije, sporta i rekreacije našu školu predstavile su učenice 4. a razreda Klaudija Pešić i Anita Gvozdanović.  

Učenici osmih razreda imali su priliku razgovarati s našim maturanticama o organizaciji nastave, nastavnom programu, projektima, izvannastavnim aktivnostima i radnoj atmosferi unutar škole. Pozorno slušanje omogućilo im je uspješno sudjelovanje u nagradnoj igri i osvajanje slatkih nagrada. Učenici su nagrade mogli osvojiti i točnim izračunom popusta na proizvode, a za one koji više vole zabavu od natjecanja pripremljeni su brojni materijali poput šeširića i naočala za fotografiranje. Naša učenička zadruga također je pripremila proizvode te su posjetitelji našeg štanda mogli degustirati naš zdravi čips od jabuka.

Promidžbene materijale o školi je s učenicima pripremila pedagoginja Ornela Malogorski, a prezentaciju škole u suradnji s profesorom Zoranom Atlijom, koji je bio u pratnji učenica.

Nadamo se da je ovo ugodno druženje u prirodi bilo korisno učenicima osnovnih škola i da će većina osmaša koji su posjetili naš štand sljedeće školske godine postati naši učenici, vrijedni i ljubazni kao što su Klaudija i Anita.

Zoran Atlija

Dijelite ovu objavu:
Skip to content