Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 

Polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja palim braniteljima u središnjem gradskom parku, 29. rujna u jutarnjim satima započelo je svečano obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. 

Učenici Komercijalne i trgovačke škole obilježili su već tradicionalno ovaj svečani dan. U Mimohodu pobjednika iz srca grada krenuli smo u povorci prema Spomen području „Barutana 1991“.

Sudjelovanjem u Mimohodu pobjednika Barutana 1991. učenici su odali počast jedanaestorici hrvatskih branitelja koji su 29. rujna 1991. dali svoje živote za slobodu našega grada. 

Bjelovar je na današnji dan prije 32 godine pretrpio velike žrtve, ali odnio i veliku pobjedu.

Zato se nikada ne smiju zaboraviti imena onih koji su u to ugradili svoje živote.

„Djeco, heroji nisu u filmovima i u igricama, heroji su ovdje, u našem Bjelovaru, to su naši branitelji„ poručio je između ostalog učenicima, Dinko Tandara, izaslanik predsjednika Vlade RH.

„Danas imamo domovinu koju itekako moramo čuvati, ali to možemo jedino zajedništvom.“ 

Učenici su na Spomen području Barutana prisustvovali Svetoj misi koju je predvodio biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak. 

U obilježavanju Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja sudjelovali su učenici 1. a, 1. b, 1. c, 2. a i 2. b razreda u pratnji svojih nastavnika povijesti Jasmine Krznarić-Smok i Ivana Torčića. 

 Jasmina Krznarić-Smok, prof. 

Dijelite ovu objavu:
Skip to content