Čitajte domaće autore

Potražite nove naslove hrvatskih autora u školskoj knjižnici

Prvi naslov koji preporučujemo je knjiga priča naše sugrađanke Zdenke Brebrić Ja u doba korone: Krešine priče. Dr. sc. Zdenka Brebrić stručna je suradnica pedagoginja u I. osnovnoj školi Bjelovar. Piše stručne i znanstvene radove te književna djela (priče, romane i poeziju).
Ako volite poeziju zasnovanu na igri riječima, ujedno duhovitu, zabavnu, a opet duboku i pomno brušenog izraza i stila, čitajte zbirku Ponornice, profesora stilistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Krešimira Bagića.
Prema preporuci književnog kritičara Krune Lokotara, za mlađu publiku nudimo kratke priče pjesnikinje i spisateljice Olje Savičević Ivančević. Knjiga je izašla 2020. godine pod naslovom Nasmijati psa i sedam novih priča.
Za ljubitelje kazališnih predstava i dramskih tekstova preporučujemo antologiju suvremene hrvatske drame Odbrojavanje. U antologiji čitajte drame: Svećenikova djeca (Mate Matišić), Nemreš pobjeć od nedjelje (Tena Štivičić), Ptičice (Filip Šovagović), Prije sna (Lada Kaštelan), Žena-bomba (Ivana Sajko), Fritzspiel (Boris Senker) i druge.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content