Aktivnosti Učeničke zadruge “COOL-kolektiva”

Od početka školske godine voditeljice i članovi Učeničke zadruge “COOL-kolektiva” marljivo rade i sudjeluju u brojnim aktivnostima.

Učenička zadruga „COOL-kolektiva“ uključila se u ovogodišnju humanitarnu akciju Terry Fox Run. Na poziv za sudjelovanje u utrci odazvali su se učenici i zadrugari prvih i četvrtih razreda. Voditeljice sekcija nastavnice Jadranka Rosić, Ivana Štiglić i Spomenka Bohaček organizirale su odlazak učenika na utrku koji su kupnjom majica i sudjelovanjem u utrci pokazali dobru volju i plemenitost. Donirani novac Opća bolnica Bjelovar iskoristit će za nabavu medicinske opreme i preventivne preglede ranog otkivanja zloćudnih bolesti.

Velika hvala svim sudionicima!

Zelena čistka je čišćenjem okoliša i divljih odlagališta ponovno potaknula ljude na razmišljanje o važnosti očuvanja prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro. Koordinatorica akcije nastavnica Jadranka Rosić, učenici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar i učenička zadruga „COOL-kolektiva“ rado sudjeluju u svim ekološkim aktivnostima te su tako proveli ovu akciju u prostoru oko škole. Budući da učenicima stalno ukazujemo na štetnost pušenja kod mladih, tako je ove godine glavna aktivnost bila skupljanje opušaka. Učenici su bili jako iznenađeni količinom sakupljenih opušaka. Vjerujemo da su osim podizanja svijesti o važnosti osobne brige za okoliš, osvijestili i problematiku nedopuštenog pušenja u vanjskom prostoru škole.

Aktivnosti sekcije „Aranžiranje i kreativnost“

Voditeljice sekcija nastavnice Jadranka Rosić i Spomenka Bohaček uključile su se u Tjedan strukovnog obrazovanja održavanjem radionice „Ukrasimo izloge plodovima jeseni“. Voditeljice su prikupile plodove iz prirode i potrebne materijale te ih zajedno sa zadrugarima iz 1. a, 4. a i 4. b oblikovale u različite predmete i ukrase. Pokazali smo mogućnost korištenja prirodnih materijala u svrhu aranžiranja i uređivanja prostora. Aranžirani izlozi u potpunosti su dočarali svu ljepotu jeseni.
Tijekom studenoga zadrugarice su počele izrađivati božićne ukrase. Ukrašavale su svijeće, izrađivale mašne, a od recikliranog materijala pahulje i prstenove za salvete. U izradi su se pokazale vrlo vješte, spretne i kreativne. Uredili smo i izlog u božićnom tonu. Desetak dana prije božićnih blagdana proizvode smo pakirali i prodavali na štandu u predvorju škole. Prodani su svi proizvodi što nam je pokazatelj koliko su kupci bili zadovoljni, a mi uspješni u svom radu.

Aktivnosti sekcije „Školski vrt“

Povratkom u školu jesen je polako kucala na vrata, a s njom i jesenski radovi u vrtu i cvijetnjaku pa su se učenici zajedno s voditeljicom Ivanom Štiglić primili posla. Trebalo je oplijeviti cvijetnjak, ubrati povrće u vrtu i pripremiti gredice za jesensku sjetvu. Zahvaljujući nastavnicima Ivanu Bodišu i Spomenki Bohaček, koji su nam dali stare cigle, ogradili smo naše gredice. Vlasnik Cvjetnog ateljea Marina, gospodin Ivan Šepoval, i vlasnik tvrtke TENAGRA d. o. o., Davor Krce, darovali su nam supstrate koje smo pomiješali sa zemljom na našim gredicama i na taj način poboljšali kvalitetu tla. Na pripremljene gredice posijali smo špinat i posadili luk. Naše mlade voćke poduprli smo novim potpornjima te smo počeli polako stvarati vlastiti kompost. Naš cvijetnjak obogatili smo novim vrstama cvijeća i ukrasnog grmlja koje nam je darovala pedagoginja Ornela Malogorski.

Osim rada u vrtu sudjelovali smo i u raznim aktivnostima. Zasadili smo četiri ukrasna grma i na taj način podržali akciju „Zasadi drvo, ne budi panj”, obilježili „Dane zahvalnosti za plodove zemlje”, obišli izložbu u Gradskom muzeju Bjelovar „Zašto je pčela važnija od čovjeka?”, sijali smo božićnu pšenicu…

Sve u svemu, bili smo jako vrijedni i s veseljem čekamo toplije dane da nastavimo s aktivnostima. Hvala svim učenicima, članovima Učeničke zadruge, koji su svojim radom omogućili da napravimo sve ovo.

Ivana Štiglić, dipl. ing.
Spomenka Bohaček, mag. oec.
Jadranka Rosić, dipl. ing.

Dijelite ovu objavu:
Skip to content