6. Dani strukovnih nastavnika

U organizaciji ASOO od 12. do 14. travnja održani su 6. Dani strukovnih nastavnika

6. Dani strukovnih nastavnika održani su u Šibeniku od 12. do 14. travnja 2022. godine. Dane strukovnih nastavnika svečano je otvorio je ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs. U tri dana događanja održana su 47 predavanja i radionica koje je vodilo 30 predavača za 400 nastavnika strukovnih predmeta. Našu školu je predstavljala nastavnica stručnih predmeta Suzana Cug, dipl. oec. te pedagoginja Ornela Malogorsko koja je bila jedna od predavačica i održala je predavanje na temu “Bez motivacije, učenje je mučenje”.
Dani strukovnih nastavnika sufinanciraju se iz ESF – ova projekta „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. Ključna tema bila je reforma strukovnog obrazovanja u obliku uvođenja modularne nastave u sustav obrazovanja. Predavanja i radionice bila su organizirana u obliku plenarnih predavanja i sektorskih radionica. Radionice su vodili savjetnici i savjetnice Agencije, pozvani stručnjaci održali su predavanja iz zajedničkih, odgojno-obrazovnih i stručnih tema unutar svakog strukovnog sektora. Nastavnici su imali priliku savladati vještinu izrade scenarija poučavanja te povezivati ishode učenja s aktivnostima postizanja istih. Kroz izradu elemenata formativnog i sumativnog vrednovanja zaokružili su cijeli proces izvođenja modularne nastave.
Paralelno je održana i Konferencija za ravnatelje strukovnih škola “Predstavljanje modularnog pristupa u izradi i provedbi strukovnih kurikuluma”, na kojoj je sudjelovala naša ravnateljica Nataša Vibiral.
(foto ASOO)

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content