16. Tjedan cjeloživotnog učenja u Bjelovaru

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 26. rujna do 2. listopada 2022. godine u sklopu ESF projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II, organizira 16. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju koja ima za cilj promovirati različite mogućnosti cjeloživotnog učenja u RH kao i neposredno i neformalno prenijeti poruku građanima o važnosti kontinuiranog učenja. Tom prilikom 26. rujna 2022. u Domu kulture Bjelovar održana je svečanost otvorenja ove vrijedne obrazovne kampanje. U bogatom programu posvećenom učenju i obrazovanju dodijeljene su nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ova je nagrada je prilika za isticanje osobnih primjera pojedinaca koji neprestano ulaažu u sebe, u vlastiti razvoj i obrazovanje.

Nakon svečanosi obogaćene izvedbom bjelovarskih glazbenika bjelovarske Glazbene škole V. Lisinski sudionici su posjetili Sajam poslova na bjelovarskom korzu.

Našu školu predstavile su učenice članice vježbeničkih tvrtki (Žana Taritaš, Monika Tutić, Anita Gvozdanović i Nikolina Dragarić) i učeničke zadruge (Klaudija Pešić i Nikolina Perić). Učenička zadruga izazvala je priličnu gužvu na našem štandu jer je ovo bila sjajna prilika za degustaciju našeg čipsa od jabuke i domaćih nachosa. Uz prolaznike i predstavnike drugih škola obišli su nas predstavnici Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i ravnateljica Ivana Hrpalo, zatim Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak, predstavnici Agencija za mobilnost i programe europske unije te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Učenice je za predstavljanje vježbeničkih tvrtki pripremila profesorica Etelka Testijan Nemet, a učeničku zadrugu profesorice Ivana Štiglić i Spomenka Bohaček. Sudjelovale su i ravnateljica Nataša Vibiral i pedagoginja Ornela Malogorski, ujedno i članica Povjerenstva za organizaciju događanja i aktivnosti u sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja.

Ornela Malogorski

Dijelite ovu objavu:
Skip to content