15. Sajam vježbeničkih tvrtki

Danas 22. ožujka u zajedničkoj organizaciji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar održan je 15. sajam vježbeničkih tvrtki.

Sudjelovalo je 34 vježbeničke tvrtke iz 9 gradova i 6 županija i Grada Zagreba, a posebni gosti bile su i tri učeničke zadruge Medicinske škole Bjelovar, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Na sajmu su izlagale vježbeničke tvrtke iz sljedećih srednjih škola:

Srednja škola Koprivnica (M3diA d.o.o., Reproam d.o.o. ,Sweet&fit d.o.o.)

Ekonomska škola Sisak (VT LUX AMARE d.o.o.)

Ekonomska škola Požega (VT Stilkod.o.o., Bakina špajza d.o.o.)

Strukovna škola Virovitica (VT Camilius d.o.o.)

Srednja škola Tina Ujevića Kutina (Ke Aloha d.o.o. La fiesta d.o.o.)

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski iz Zagreba (Fortuna d.o.o.)

Ekonomska i turistička škola Daruvar (Belle Eterna d.o.o. Maltasy d.o.o.)

Strukovna škola Đurđevac (Čokoladna fantazija d.o.o.)

Tehnička škola Bjelovar (HardChip d.o.o)

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar (VT Flora d.o.o., VT Domino d.o., VT Yammy Yammy d.o.o.,

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar (VT Flora d.o.o., VT Domino d.o., VT Yammy Yammy d.o.o., VT Firange d.o.o., VT RetSport d.o.o., VT Tempus d.o.o. , TOPbiro d.o.o.,

VT Zrno d.o.o. , VT Zrnka d.o.o., VT Crobic d.o.o., VT Eurovita d.o.o., VT MiniZoo d.o.o.)

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar (VT Tehnomach d.o.o. VT Unipak d.o.o., Mosaic Creativity d.o.o., VT Vinsoraj d.o.o., VT Intimo d.o.o., VT Čistol d.o.o., VT Cukoni d.o.o. i VT Temida d.o.o.)

Vrijedni nastavnici, članovi organizacijskog odbora za organizaciju sajma, uz pomoć naših domara i spremačica, već su cijeli tjedan pripremali sve potrebno da se održi još jedan sajam vježbeničkih tvrtki. Potrebno je montirati izložbene štandove, urediti učionice kako bi mogle na jedan dan postati izložbeni prostori. Svaka VT određeno je njihovo mjesto za izlaganje, donesene sklopive stolice, imali su i fotokopirni stroj na raspolaganju. Organizirali smo i prehranu za učenike i njihove mentore, pripremili zahvalnice, odredili dežurne učenike koji su dočekivali naše goste i odradili još puno sitnica kako bi sve proteklo bez poteškoća.

Običaj je da se svaki sajam otvori zvonom velikog zvona, a svake godine to učini počasni gost. Ove godine to je bio gosp. Vitomir Tafra, Predsjednik uprave Obrazovne grupe Zrinski, Zagreb, bio je nastavnik ekonomske grupe predmeta i ravnatelj Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, koji je još 1997. izradio nastavni plan i program razvoj nastavnog predmeta poslovanje vježbovne tvrtke – PVT-a za 1-4 razreda ekonomskih škola. Škola je nedavno obilježila 25 godina postojanja i 20 godina održavanja sajma vježbeničkih tvrtki. U svom obraćanju gosp. Tafra naglasio je važnost obrazovanja za poduzetništvo, rada u vježbeničkim tvrtkama i organiziranja sajmova. Vijest o održavanju sajma prenijeli su Radio Terezija, video prilog snimila je ekipa Hrvatske televizije, a članke su objavili portali Bjelovar.info i Bjelovar.live.

Dok su učenici vrijedno poslovali i sklapali brojne kupoprodajne ugovore, nastavnici su imali priliku slušati zanimljivo predavanje o načinima suradnje Veleučilišta u Bjelovaru i srednjih škola na brojnim zanimljivim projektima i razvoju aplikacija koje su školama potrebne i olakšale su rad u vježbeničkim tvrtkama i izboru tema za završne radove. U goste su nam došli profesori Tomislav Adamović i Mateo Ivančić.

Nakon završenog poslovanja, svim tvrtkama i mentorima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje na 15. sajmu vježbeničkih tvrtki. Povratne informacije sudionika pokazale su da smo još jednom bili dobri domaćini, pa se nadamo takvom susretu i sljedeće školske godine.

Kako je bilo na današnjem sajmu pogledajte u foto galeriji. Autor fotografija prof. Zoran Atlija.

NV

Dijelite ovu objavu:
Skip to content