12. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki i 1. Susret učeničkih zadruga

20. ožujka 2019. godine u našoj školi održan je 12. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki i 1. Susret učeničkih zadruga.

Škole domaćini bile su Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar (EBB) i Komercijalna i trgovačka škola (KTŠ) Bjelovar a sajam je ove godine organizirala KTŠ Bjelovar. Sudjelovalo je 40 vježbeničkih tvrtki iz 5 županija i Grada Zagreba odnosno 13 srednjih škola: Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Trgovačka škola iz Zagreba, Srednja škola Dugo Selo, Srednja škola Koprivnica, Srednja škola Vrbovec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Ekonomska i turistička škola Daruvar, Strukovna škola Virovitica, Gospodarska škola Varaždin, Ekonomska škola Požega, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar i naša škola. Platni promet odvijao se preko Vježbeničke banka “Moneta” iz EBB škole Bjelovar.
Sajam je ugostio oko 150 učenika i 30 nastavnika pratitelja. Posebnost ovog sajma je što su prvi put na njemu učestvovale i 4 učeničke zadruge srednjih škola grada Bjelovara: UZ Lucrum iz EBB škole Bjelovar , UZ Mali obrtnici iz Obrtničke škole Bjelovar, UZ Melem iz Medicinske škole Bjelovar i UZ COOL– kolektiva iz naše škole.
Našu školu predstavljalo je 8 vježbeničkih tvrtki iz 3. i 4. razreda programa Komercijalisti. Četvero učenika iz četvrtih razreda bili su na usluzi svim učesnicima sajma kao domaćini.
Sajam je ove godine otvorio ravnatelj EBB Bjelovar gospodin Vojislav Kranželić a prigodnim riječima obratila nam se i ravnateljica naše škole gospođa Nataša Vibiral. Događanja na sajmu popratili su lokalni mediji te HRT. Ravnatelji škola domaćina su po završetku sajma školama učesnicama podijelili zahvalnice i prigodne poklone. Učesnici sajma izrazili su veliko zadovoljstvo organizacijom i odličnom atmosferom te željom da se okupimo i iduće godine na istom mjestu u isto vrijeme.

Skip to content